Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Почетна Бременост ТемиКалкулатор Бременост

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Универзален Калкулатор за Бременоста
Бременоста по недели

Израчунајте кога настанало оплодување во вашиот случај, кога треба да направите тест за бременост, кога се јавува срцевата акција на плодот, кога ќе ги почувствувате првите движења на плодот, од кој датум ќе биде вашето дете животоспособно (односно ќе може да живее вон вашето тело), како и датумите кога се навршени сите бремени недели.

Пример: Ако последната менструација била на 1 Јан 2012 год, тогаш првата бремена недела завршува на 8/1/2012, втората на 15/1/2012 . . . 40 недела на 7/10/2012, 42 недела на 21/10/2012 и тоа е крајниот термин за раѓање, на 22/10/2012 е првиот ден преку термин. Важно е да се знае дека терминот на раѓањени никако не е еден ден туку цели четири недели (38 - 42 нед на брем) односно од датумот кој го покажува навршена 38та недела до датумот кој покажува навршена 42та недела на бременост (во овој случај од 23/09.2012 до 21/10/2012), датумот кој на почетокот го покажува терминот на раѓањето (7/10.2012) претставува навршена 40та недела што е само среден термин помеѓу 38та и 42та недела на бремност. За овој калкулатор потребен е Јава Скрипт на вашиот компјутер.

Внесете го првиот ден од вашата последна менстрауција:

Месец:
Ден:
Година:

 

Кликнете на секоја бремена недела за повеќе.