Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Почетна Страници за пациентиУслуги ПЗУ Захариевски

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

БМИ Индекс
Висина (цм)
Тежина (кг)
БМИ индекс

 

Услуги кои се нудат во ПЗУ Захариевски

Лекување на брачна неплодност
Стимулирани циклуси (Clomifen, Serofen, Gonadotropini, Letrazol)
Индукција на овулација/суперовулација
ИУИ (Интраутерина инсеминација со предходна припрема на семето)
Стандардна ИВФ процедура (вештачко оплодување)
Интрацитоплазматска спермална инекција (ИКСИ)
Лекување на машки инфертилитет
Смрзнување на семе, јајни клетки и ембриони

Гинеколошки скрининг
ПАП (Избор на повеќе лаборатории за изработка на ПАП тестовите...)
Мамографија
Скрининг за сексуално преносливи болести
Скрининг за остеопороза

Скрининг во тек на бременоста
Скрининг за Даун синдром и спина бифида (15-20 недела на бременост)
Ултразвучен скрининг за фетални аномалии (18 недела на бременост)
Скрининг за скриен шекер (27 недела на бременост)
Б стрептокок (36 недела на бременост)

Лекување на ЦИН промени на грлото на матката
Колпоскопија
ХПВ-ДНА тестирање
Лекување на ЦИН-1
Лекување на ЦИН-2,3
Дијатермиска аблативна процедура
ЛЕТЗ техника

Лекување на повторувачки пометнувања
Абнормалности на матката кои предизвикуваат пометнување
Имунолошки проблеми кои предизвикуваат пометнување
Тромбофилии (проблеми со згрушување на крвта) кои предизвикуваат пометнување
Генетски или хромозомски абнормалности кои предизвикуваат пометнување
Системски болести кои предизвикуваат пометнување
Хормонски недостатоци кои предизвикуваат пометнување

Лекување на хормонски проблеми кај жените
Отпорност кон инсулин
Полицистичен оваријален синдром
Ирегуларни менструални циклуси
Хиперпролактинемија
Тироидни проблеми

Лекување на други репродуктивни проблеми
Ендометриоза
Миоми
Проблеми на фалопиевите туби

Лабораториска дијагностика
Сите крвни анализи (вклучувајќи репродуктивни хормони, тумор маркери ...)
Микробиолошки испитувања (Кламидија, Уреаплазма, Микоплазма, ХИВ, Хепатит Б ...)