Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Почетна За нас

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

БМИ Индекс
Висина (цм)
Тежина (кг)
БМИ индекс

 

За нас

Д-р Иво Захариевски

Специјалист по гинекологија и акушерство од 1987 година

Доктор по медицински науки од областа на Хумана Репродукција

Четири годишно искуство од директни вработување во следните болници во В. Британија:

Вработувања:

Клинички асистент - професорски оддел за гинекологија и акушерство, Кралска Универзитетска Болница, Ливерпул, Велика Британија (2 години) и по една година во гинеколошко акушерските оддели во Вистон и Ворингтон Медицинските Центри, Велика Британија.

Раководител на Центарот за Инфертилитет и Стерилитет, Медицински Центар, Охрид, Македонија (6 години)

Раководител на Oддел за Гинекологија и Акушерство, Медицински Центар Охрид, Македонија (3 години)

Раководител во ПЗУ Захариевски, Охрид, Македонија (од 2001 год)

Професор во Високата Медицинска Школа во Битола (од 2009 год)

Членство во стручни здруженија:

Британска асоцијација за фертилитет и стерилитет

Меѓународна асоцијација за перинатална обстетриција

Британска асоцијација за колпоскопија и цервикална патологија

Американска асоцијација за колопоскопија и цервикална патологија

Едукација:

Медицински Факултет: Универзитет во Белград

Специјализација по Гинекологија и Акушерство:

Универзитет во Белград

Универзитет во Ливерпул

Универзитет во Шефилд

Универзитет во Нотингем

Универзитет во Лондон

Блиска соработка со болници и клинички центри вон нашата држава:

Клинички центар за стерилитет и фертилитет

- Болница Листер - Челси, Лондон, В. Британија

Универзитетски оддел за стерилитет и фертилитет

- Гент, Холандија

Клиниката за стерилитет и фертилитет

- Иакентро, Солун, Грција

Оддел за торакална хирургија и болести на дојка, оддел за онкологија

- Мармара универзитет, Истанбул, Турција

Royal Liverpool Hospital Wiston Hospital
Royal Liverpool University Hospital Whiston General Hospital
Warrington General Hospital
Warrington General Hospital Nottingham University
Sheffield University Hospital Kings College London