Тестови за неплодност

Почетни тестови за инфертилитет се следните:

Спермограм

Проверка на Прогестерон кај неплодност – проверката на хормонот прогестерон можда не е толку важна колку што мислите

ХСГ / Хистеросалпингографија – хистеросалпингографија и слични тестови

Сонохистерограм / хистеросонограм

Тестирање на оваријална резерва

  • Кломифенски тест
  • Проверка на оваријален волумен
  • Број на антрални фоликули
  • АМХ – Анти Милеров хормон – AMH – Anti Mullerian hormon