Охрид  | ПЗУ Захариевски

Контакт : +389 46 230-235

ЗДРАВСТВЕНА ЕДУКАЦИЈА

COVID-19 Вакцина

Вакцината силно се препорачува за сите бремени жени, доилки и оние кои сакаат да затруднат

ПОВЕЌЕ

СОВИД-19 Состојба

Графичка анализа за Република Северна Македонија Worldometer

ПОВЕЌЕ

ЦИН1 ПРОМЕНИ

Што е тоа Цин 1 промена на грлото на матката. Дали и кога се превзема лекување на оваа промена

ПОВЕЌЕ

ЦИН 2-3 ПРОМЕНИ

Што е тоа ЦИН 2-3 промена на грлото на матката. Кога и како се превзема лекување за овие промени.

ПОВЕЌЕ

ПАП ТЕСТОВИ

Зошто и кога се прават ПАП тестовите. Каква е нивната поврзаност со ХПВ вирусите.

ПОВЕЌЕ

ГРУТКА ВО ДОЈКАТА

Секоја грутка во дојката што е поцврста или поинаква од околното ткиво треба веднаш да се провери дали е бенигна или малигна

ПОВЕЌЕ

СПБ

Сексуално преносливи болести. Дали има еден тест за сите или секоја болест се испитува посебно

ПОВЕЌЕ

ХПВ

Што е тоа ХПВ инфекција кај жените, кои се последиците и како се лекува. Дали е корисна вакцината

ПОВЕЌЕ

КОЛПОСКОПИЈА

Што е тоа колпоскопија и кога се прави. Дали е обавезна биопсија при позитивен колпоскопски наод

ПОВЕЌЕ

Сите права се задржани © 2022 ПЗУ Захариевски Охрид