Охрид | ПЗУ Захариевски

Гинекологија Акушерство

Тестови за неплодност

Почетни тестови за неплодност се следните:

Спермограм

Проверка на Прогестерон кај неплодност – проверката на хормонот прогестерон можда не е толку важна колку што мислите

ХСГ / Хистеросалпингографија – хистеросалпингографија и слични тестови

Сонохистерограм / хистеросонограм

Тестирање на оваријална резерва